Mijn allereerste kamp

Soms heb je van die dagen dat alles tegen gaat. Gelukkig kan je er achteraf meestal wel om lachen. Op de dag dat Jeroen zeven jaar wordt loopt wel heelveel fout..


Soms heb je van die dagen dat er echt niets fout kan lopen. En dan weer heb je van die dagen dat alles fout loopt. Een dag zal ik nooit vergeten. Dat was de dag dat ik voor het eerst met de scouts mee ging op kapoenen kamp. Toevallig was dat net op mijn zevende verjaardag. 3 juli, de derde dag van de zevende maand. Ooit zeven jaar terug was ik in 1973 geboren. Ook heel toevallig woonde ik toen op het huis nummer 37. Toevallig had die dag alles met een 3 en een 7 te maken. 3 - 7 - 73 op huis nummer 37, 7 jaar oud.
Nu moet je weten dat 3 en 7 magische getallen zijn.
Een week telt zeven dagen, er waren 3 koningen zeven geitjes en drie biggetjes even veel als er musketiers waren. Zeven werken van barmhartigheid. Een mens heeft zeven gaten in zijn hoofd. Twee oren, twee neus gaten, twee ogen en een mond, dat maakt zeven. En nog eens drie gaten op een andere plaats. Ik ook. Er waren zeven dwergen en elk jaargetij duurt exact drie maanden.
Je zou denken dat met zoveel 3s en zoveel 7s er niets kan fout lopen. Wel, die dag liep alles fout. Het begon al bij het opstaan. Had ik iedereen om zeven uur niet wakker gemaakt dan waren we nooit op tijd bij de bus geraakt. Tijdens het ontbijt stootte papa drie keer zijn hoofd tegen de kas deur, nadat mama al zeven keer had gezegd dat hij die moest dicht doen. Om kwart na zeven stond de bakker voor de deur met zeven taarten met daarop veel geluk met je eerste verjaardag in plaats van 1 taart met veel geluk met je zevende verjaardag. Die taart was bedoeld voor mijn verjaardagsfeest die namiddag. Alleen waren ze vergeten dat ik die dag net voor zeven dagen met de kapoenen op kamp vertrok en dat ik dus zelf niet naar mijn eigen feest kon komen.
Toen we net op tijd bij de bus kwamen kreeg ik eerst drie kussen van kruimeltje dat was al drie jaar men beste vriendinnetje. Dus niet alles liep verkeert. Alhoewel! De bus reis was ook niet een van de meest geslaagde reizen die ik ooit heb gemaakt. We stonden zeven maal in een lange file. We reden drie maal verloren nadat de bus chauffeur de weg zeven maal had gevraagd en we moesten trouwens drie maal stoppen om dat kruimel drie maal dringend moest plassen. Uiteindelijk kwamen we, na afrit zeven te hebben genomen, dan derde straat links en de zevende rechts, toch nog op tijd aan op kamp.
Daar zouden we dan onmiddellijk aan tafel gaan want het was inmiddels middag geworden maar De leiding was vergeten achter brood te gaan. Daar door hadden we pas om drie uur eten en s avonds pas om zeven uur om dat de leider zijn horloge een uur was blijven stil staan.
De kapoenen sliepen verdeeld over drie kamertjes met elk zeven bedden. Dat kwam juist uit want er waren 21 kapoenen. Dat is 3 keer zeven kapoenen. Bovendien bestaat 21 uit een 2 en een 1 en 2+1=3.
Gelukkig sliep ik in dezelfde kamer als Kruimel. Waardoor ze me elke avond drie nacht zoenen kon geven. Die kregen wij ook elke avond van de zeven leidsters. Die eerste avond hebben we zeker 3 minuten lang moeten zagen voor leider Sam het verhaal van de zeven dwergen wou voorlezen.
Uiteindelijk kwam er ook een eind aan die allereerste kampdag met de kapoenen. Die dag liep alles fout wat ook maar fout kon lopen maar we hebben er achteraf nog dikwijls om kunnen lachen.
Terug naar

verhalen lijst